1/5

Delamere Forest Visitor Centre

HL Structural Engineers were appointed to act as Client’s technical advisors for a £9m scheme to provide a new CLT timber framed visitor welcome hub at Delamere Forest in Cheshire, which each year welcomes over 750,000 visitors to run, walk, bike, horse ride, listen to live music or take part in a sports event.

 

The project improves the visitor experience with a new café featuring upgraded facilities including more indoor and outdoor seating, along with key accessibility improvements and a new car park with extra capacity and enhanced vehicle access to cater for busy days and popular events, like Forest Live concerts.

 

HL's role was to attend meetings to represent the client and undertake a technical review of construction information issued by the main contractor for the project. HL were able to identify technical deviations from the Civil and Structural contract and highlight these to the client as well as put forward proposals for value engineering

 

The project was completed in 2020 on time in spite of Covid restrictions in 2019 and 2020.